Cubase 5 and ipad os is 7.1.1

YOU ARE HERE : Neyrinck Forum V-Control Pro Cubase/Nuendo Cubase 5 and ipad os is 7.1.1

This topic contains 14 replies, has 2 voices, and was last updated by  SaxUtopia 3 years ago.

  • Author
    Posts
  • #46323

    SaxUtopia
    Participant

    I was getting freeze on ipad after install and connection.
    I have set up as directed ensuring midi all is unchecked but still the control on the ipad freezes after a short while of working ok, in a minute or two say.
    Is this a known issue with Cuibase 5 and windows Vista is the pc op system. What can I do next?
    TIA

    #47900

    JoshuaV
    Keymaster

    Hi,

    V-Control Pro is freezing and crashing after using it with Cubase 5? I haven’t heard about this issue yet. Can you tell me which versions of Ney-fi and V-Control Pro you are currently running? Is it the latest 1.8? One common thing that may help is making sure Bluetooth is disabled on the iPad. I do not think that the issue is related to connection strength, but I have seen stranger things. Thank you.

    #47960

    SaxUtopia
    Participant

    Hi JoshuaV
    Firstly – apologies for delay in responding and thank you for you post. I thought that I would get an email when the question had been commented on, I have double checked that the notification is checked and we will see if it works OK this time.

    The Ney-fi is 1.8 and was installed just prior to the last post I sent so downloaded on the 22nd of September, I had disabled blue tooth on the i pad but still getting the freeze after a minutes playing.

    I have the money for the full blown version but naturally will wait until i get this demo working without freezing.

    to restart after freezing I am closing down the app on iPad then restarting it and using the reset in the Devices tab on Cubase 5

    #47961

    SaxUtopia
    Participant

    I removed the settings completely in device manger in Cubase and re-installed as per the video and all is well.
    I think the instructions somewhere mentioned adding v control checks in the correct place but this is done automatically by the second action of setting v-control.
    Anyway I updated and appears ok unless I change instruments via mouse on pc from say tenor sax to string section. This action appears to break the connection.

    #47962

    JoshuaV
    Keymaster

    Hi,

    Are you changing instruments on a virtual instrument plug-in, or did you mean when you select a different channel in the mixer? Thanks!

    #47964

    SaxUtopia
    Participant

    It is when I change the virtual instrument. Say Channel 4 is Tenor sax, I changed from tenor sax to strings – then it stops the connection.

    #47968

    JoshuaV
    Keymaster

    Hi,

    Thanks for the information. I’ll have to see if I can replicate this on my end. It sounds like maybe it’s an error when it attempts to rename the channel maybe? Or does changing the instrument not affect the channel name?

    #47969

    SaxUtopia
    Participant

    I will check and get back to you, I think though from memory that the channel name is unaffected by the change.

    #47987

    SaxUtopia
    Participant

    @SaxUtopia wrote:

    I will check and get back to you, I think though from memory that the channel name is unaffected by the change.

    The channel name is unaffected, I am experiencing other drop outs of the control though. It appears to be unstable.

    #47991

    JoshuaV
    Keymaster

    Hi,

    Can you tell me which plug-in you are using when this happens? Have you tried it with other plug-ins? Are you using something such as Kontakt? Thank you.

    #47992

    SaxUtopia
    Participant

    windows vista, cubase 5, Halion symphonic Orchestra, Halion PLayer OEM

    However the connectivity drop occurs when I choose any track preset from the cubase included VST sounds

    Is there a utility to indicate when or why the connection is lost? I have wireless keyboard and mouse – both microsoft, the wireless transmitter for these plugs into the usb bus.

    I have since experienced the loss of connectivity while simply playing the track, for some reason it is not stable.

    I was the companies IT “expert” until we got too large for me to support that and my design job, so I have a reasonable understanding of hardware and software. If there is anything that could help me determine the area of concern I am willing to look deeper.
    TIA
    Cliff

    #48009

    SaxUtopia
    Participant

    I am currently not using the app as the connectivity issue is preventing simple playback. The only way to get it to reconnect is to restart either the app and reset cubase or exit both and restart.

    #48010

    JoshuaV
    Keymaster

    There should be no reason for the connectivity drop when selecting through presets on a virtual instrument. It does use the Bonjour service to connect ney-fi and v-control pro. You can check with Bonjour browser if the connection is being interrupted when you change presets:
    http://hobbyistsoftware.com/bonjourbrowser

    #48013

    JoshuaV
    Keymaster

    Also, if possible would you be able to send screenshots of your control surface setup in Cubase via e-mail to
    support@neyrinck.com?

    #48014

    SaxUtopia
    Participant

    Info sent as requested.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)

You must be logged in to reply to this topic.